Treść organizatora:
EIT FOOD
serdecznie zaprasza wszystkich studentów studiów magisterskich oraz doktoranckich kierunków rolniczych, rolno-spożywczych, technologicznych i żywieniowych na bezpłatne warsztaty online!
Zdobądź Kompetencje Przyszłości z EIT Food!
19 marca (wtorek) oraz 21 marca (czwartek) 2024 roku
w godz. od 17:00 do 20:00
Już 19 i 21 marca (wtorek i czwartek) w godzinach 17:00 - 20:00 odbędą się wyjątkowe warsztaty online "Zdobądź kompetencje przyszłości z EIT Food", organizowane przez EIT Food we współpracy ze Studio Potencjału. EIT Food jest wspierany przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), organ Unii Europejskiej.
To niepowtarzalna okazja, aby rozwinąć kluczowe umiejętności niezbędne w dynamicznie zmieniającym się świecie - ze szczególnym uwzględnieniem przyszłościowych środowisk pracy.
Cykl przewiduje dwa 3-godzinne spotkania online. Każde spotkanie to inny blok tematyczny. Za pomocą interaktywnych spotkań online studenci przeniosą się do wirtualnej sali szkoleniowej, gdzie będą mieli okazję poznać kluczowe umiejętności miękkie. Czekają na nich ćwiczenia i dyskusje, będące symulacją wyzwań stojących przed liderami.
Warsztaty są dedykowane zarówno dla studentów studiów magisterskich, jak i doktoranckich, którzy chcą rozwinąć swoje kompetencje w obszarach: krytycznego myślenia, rozwiązywania problemów, komunikacji, przywództwa.
Zapraszamy w szczególności studentów kierunków rolniczych, żywieniowych, technologicznych i wszystkich innych związanych z sektorem rolno spożywczym. Uczestnictwo otworzy szerokie perspektywy rozwoju osobistego i zawodowego, umożliwiając zdobywanie wiedzy i umiejętności, które są coraz cenniejsze w przyszłościowych środowiskach pracy, zwłaszcza sektora rolno spożywczego.
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Wymagana rejestracja https://www.studiopotencjalu.pl/eitfood/
CZEGO SIĘ NAUCZYSZ
Dzień 1: Krytyczne Myślenie i Rozwiązywanie Problemów
Dzień 2: Umiejętności Przywódcze i Skuteczna Komunikacja
KORZYŚCI DLA UCZESTNIKÓW
KTO POPROWADZI WARSZTATY
Warsztaty poprowadzi Robert Szczepaniak (Coach, Trener i Edukator w Studio Potencjału)
Podczas spotkań uczestnicy zapoznają się dodatkowo z działalnością organizacji European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food oraz z programem stażowym EIT Food RIS Fellowships Action Line dającym studentom, doktorantom oraz absolwentom możliwość podjęcia międzynarodowych, płatnych praktyk w czołowych przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego i ośrodkach badawczych.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Wydarzenie odbędzie się w języku polskim.
Rejestracja: https://www.studiopotencjalu.pl/eitfood/
Bądź na bieżąco i śledź koniecznie polski profil EIT Food na Facebooku oraz profil regionalny na LinkedIn.