EIT FOOD
serdecznie zaprasza wszystkich studentów studiów magisterskich oraz doktoranckich na bezpłatne warsztaty online!
Zdobądź Kompetencje Przyszłości z EIT Food!
12 kwietnia (środa) oraz 13 kwietnia (czwartek) 2023 roku,
w godz. od 15:00 do 18:00
Studenci planujący swoje kariery w branży rolno-spożywczej stoją dziś przed licznymi wyzwaniami,
które jeszcze kilkanaście lat temu nie były aż tak wyraźne jak dziś. Wyzwania te są ściśle powiązane ze stale zmieniającym się środowiskiem, coraz nowszymi technologiami i idącym za nimi przesileniem informacyjnym, liczbą opcji i decyzji, które stoją przed młodymi ludźmi.
Potrzebują oni - bardziej niż kiedykolwiek - decyzyjności, odwagi i umiejętności przywódczych, tak by móc w takim świecie się odnaleźć, swobodnie myśleć i sprawnie funkcjonować.
Warsztaty mają na celu omówienie i wyposażenie studentów w najważniejsze kompetencje liderskie
tj. rozwiązywanie problemów, myślenie krytyczne, przywództwo i skuteczna komunikacja.
Cykl przewiduje dwa 3-godzinne spotkania online. Każde spotkanie to inny blok tematyczny.
Za pomocą interaktywnych spotkań online studenci przeniosą się do wirtualnej sali szkoleniowej, gdzie będą mieli okazję poznać kluczowe umiejętności miękkie. Czekają na nich ćwiczenia i dyskusje, będące symulacją wyzwań stojących przed liderami.
Dla najbardziej zaangażowanych uczestników przewidziane są atrakcyjne bonusy i nagrody
m.in. indywidualna sesja z trenerem.
PROGRAM
DZIEŃ 1: ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW I KRYTYCZNE MYŚLENIE
12 kwietnia (środa), 15:00 – 18:00;
DZIEŃ 2: UMIEJĘTNOŚCI PRZYWÓDCZE I SKUTECZNA KOMUNIKACJA
13 kwietnia (czwartek), 15:00 – 18:00;
· Kwadrat komunikacyjny
· Podstawy Komunikacji Bez Przemocy (NVC)
· Model Aktywnego Słuchania
· Zasady udzielania feedbacku (informacji zwrotnej)
Warsztaty poprowadzi Robert Szczepaniak (Coach, Trener i Edukator w Studio Potencjału).
Podczas spotkań uczestnicy zapoznają się dodatkowo z działalnością organizacji European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food oraz z programem stażowym EIT Food RIS Fellowships dającym studentom, doktorantom oraz absolwentom możliwość podjęcia międzynarodowych, płatnych praktyk w czołowych przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego i ośrodkach badawczych.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Wydarzenie odbędzie się w języku polskim.
Rejestracja: https://eitfoodhive.eu/events/111104